Посещение на немския посланик в Шумен - Телевизия Шумен
Нейно превъзходителство Ирене Мария Планк

Посещение в Шумен направи посланикът на Федерална република Германия Нейно превъзходителство Ирене Мария Планк. Тя се срещна с кмета на общината професор Христо Христов, областния управител професор Добромир Добрев и посети Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров“.
Визитата на Нейно Превъзходителство Ирене Мария Планк започна с посещение в Езиковата гимназия „Никола Вапцаров“. Там гостенката бе посрещната с народен танц и хляб и сол.
„Като немско посолство в България, ние не сме посолство само в София. И винаги когато имаме възможност пътуваме до други градове, за да се срещнем с българите. Нямаме конкретни инвестиции, които да поставим на фокус днес, но тясната, икономическа дейност между Германия и България е от голямо значение и вие, може би, знаете вече, че успяхме да преминем границата от 12,5 милиарда евро обмен в търговията между двете държави“, каза Ирене Мария Планк.
Нейно превъзходителство се срещна с преподаватели и ученици от гимназията. В училището се осъществяват няколко проекта, свързани обучението по немски език. В началото на годината отбор от гимназията е участвал в езиково състезание в Германия.
„Това състезание има име в превод: “Германецо, ти си умен.“ То беше от голяма полза за нас. Изучавахме немски в реална среда, лексика, граматика. Можехме да упражняваме езика с хора, които го говорят там, а не само тук, в училище“, каза Цвета Страхилова.
Германският посланик се запозна с направеното досега в съвместното сътрудничество и обеща подкрепа за бъдещите проекти на учебното заведение.

Ученици от Шумен с немски езикови дипломи

Посланикът на Германия ще посети Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *