Празник на пчелите и меда - Телевизия Шумен

Деца учиха за пчелите с песни и приказки. Домакин на традиционните „Пролетни празници с пчели и мед“ беше читалище “Тодор Петков”. Те посрещнаха гости от шуменската детска градина “Изворче”.
На празника на меда, децата научиха за значението на пчелите и за тяхната роля в природата, пяха заедно и се хванаха на хоро.
Пчелните продукти са мощно природно лекарство за стотици болести. Затова е важно децата
Какво става, когато ядем мед повече? Сме по-здрави и по-силни“, каза София – ДГ “Изворче”.
„Вместо шоколад предпочитам филийка с мед“, каза Влади – ДГ “Изворче”.

 

Разказите за пчелите винаги предизвикват интереса на децата и ги учат на любов към пчелите и меда, който неслучайно е наричан “течно злато”.
„Изключително много се впечатлявам от това, което ми казват децата: “Госпожо Челебиева, благодарим ви и ви пожелаваме пчелите да дадат много мед”. Просто това като го чуя и се разтапям“, каза Даниела Челебиева от Съюза на българските пчелари – Шумен.
„За да се предпазим от болести. Медът помага, много помага и се препоръчва колкото килограми сме, да кажем, ако сме 70 килограма, 70 грама мед може да консумира човек“, каза пчеларят Хакъ Шукри.
Една трета от нашата храна и повечето от цъфтящите растения на планетата се опрашват от пчелите. Те са от съществено значение за човешкото оцеляване.

Пролетни празници с пчели и мед;

Есенни празници с пчели и мед в шуменско читалище

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *