Представят книгата на Лили Иванова - Телевизия Шумен

Представят новата книга на Лили Иванова в Шумен на 5 юли от 18:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Ще гостуват журналистът Валерия Велева, автор на книгата, и Николай Недеков, мениджър на проекта и личен асистент на Лили Иванова.
Първата книга за легендата на българската естрада излиза през 1975 г., след нея са издадени още няколко, но най-новата – „Лили Иванова. Моят личен дневник”, за първи път представя записаното в личния дневник на певицата – мисли за Бог, България и публиката, записвани от естрадната прима през последните петнадесет години. В изданието са събрани и част от интервютата й от последното десетилетие; показани са всичките й награди, сред които двата приза „Златен Орфей”, десетки държавни и международни музикални отличия, както и връчените ѝ пагони на полковник от Българската армия. „Лили Иванова. Моят личен дневник” разкрива и отношението на голямата българска изпълнителка към модата. Публикувани са и близо 270 снимки, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра ѝ и племенниците ѝ.
Валерия Велева е автор и на книгите „Власт, пари, комунизъм”, „Мъже на власт”, „Изповеди по пантофи”, „Рани от власт”, а през годините – автор и на документални филми и исторически очерци в БНТ, водещ на рубриката „По пантофи” във в. „Дневен труд” и на телевизионния й вариант в Нова ТВ с интервюта на български политици, общественици и представители на науката и културата. Два пъти е отличена с наградата „Репортер на годината” и е първи носител на най-престижната награда в областта на печатните медии у нас – „Черноризец Храбър”.

Нова книга на отец Николай Петков

Нова книга на Йорданка Йорданова

Нова детска книга от шуменски автор

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *