Предвиждат повече ТЕЛК-ове в Шуменско - Телевизия Шумен

Заради огромната нужда се предвижда в бъдеще териториални експерти лекарски комисии да имат всички държавни, общински болници, както и онкологичните центрове. Вижте подробностите.
С промяната се цели решаване на проблема с натрупаните хиляди досиета на пациенти, които чакат решение от ТЕЛК. Само в област Шумен подобни случаи са около 3 500. Ако предвижданите промени станат факт в Шуменско ще функционират общо четири ТЕЛК комисии, а не само една както е сега. Предвижда се повече специалисти от болничната помощ да станат членове на комисиите срещу допълнително възнаграждение. Според директора на шуменската болница д-р Димитър Костов нововъведенията ще станат факт до няколко месеца.

 

„Разбирате, че четири комисии работата, която ще свършат, е много повече отколкото една комисия и това е положителното. Сега какви проблеми ще възникнат, тепърва може би ще видим, тъй като тук е заложено изискване всички началници на отделения да бъдат членове на ТЕЛК. Те и към момента тези началници на отделения са страшно много ангажирани с работа, тъй като знаете, че на всякъде кадровият проблем стои не само в ТЕЛК, а във всички останали отделения, може би тук ще възникне някакво затруднение, но тепърва предстои да обсъдим с колегите точно как ще процедираме, така че мисля, че ще намерим някакво решение, но като цяло това е положителна стъпка за решаване на проблемите с ТЕЛК“, каза д-р Димитър Костов.

Над 3000 преписки чакат решение на ТЕЛК-Шумен

Изплащат парите на хората със забавен ТЕЛК

3000 натрупани заявления в ТЕЛК

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *