Премиера на ДКТ “Васил Друмев” - Телевизия Шумен

“Шошана” е новото заглавие в афиша на Драматично-куклен театър “Васил Друмев”.Пиесата пресъздава момент от Втората световна война и преследването на еврейската общност, но насочва зрителя към съвременните измерения на проблема за властта. Режисьор на постановката е Благой Бойчев.
“Какво ме провокира? Това, което ни обгражда всеки ден. Естественият нагон за власт, естественият нагон, когато няма справедливост около нас, ние да я наложим и това доста често води до различни девиации, като това да отмъстя. Отмъщението е точно такава издънка на чувството за справедливост, което не е хубаво”, посочи режисьорът на спектакъла.
В главната роля на нацистки полковник се въплъщава Кръстьо Лафазанов.
“Не съм имал отдавна възможност да играя в такава роля, която е благодатна за всеки актьор. Това е една отрицателна роля, която е символ на властта, на хората, които искат да налагат своя морал, своите принципи”, посочи Кръстьо Лафазанов.
Другите участници в пиесата са Валентин Ченков, Катрин Лалова, Николай Владимиров, а в ролята на еврейското момиче Шошана влиза Антония Велева.
“Всички персонажи са обвързани с властта. Шошана трябва да направи много голям избор дали да запази любовта си или да отмъсти. Това го има във всеки от нас”, каза за образа на главната героиня актрисата Антония Велева.
Сценограф е Анна Янакиева, а композитор Добромир Кисьов. Премиерата е на 20 април от 19:00 часа в Камерна зала “Рада Спасова”.

Световен ден на театъра

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *