Започват уличните ремонти - Телевизия Шумен

Големият ремонт на улиците в Шумен се очаква да започне до седмица. Средствата, с които ще бъдат извършени дейностите са от 20-милионния заем, който Община Шумен изтегли. 16 милиона от тях са предназначени за улици в града, а останалите 4 милиона лева ще отидат за рехабилитация на 26-те села в Общината.
“Ще започнем и в града афалтирането, като фирмата, която спечели конкурса ми обеща, че ще започнат на две-три места едновременно, с две-три работни групи. На този етап не предвиждаме съкращение на списъци. Със средства, които ще бъдат заделени за ремонти през тази година, ще гледаме да компенсираме и да завършим асфалтирането в списъците, които бяха изготвени от комисиите”, каза кметът на Шумен Любомир Христов.
Поръчката е разделена на три лота. Първият е за централната зона и кв. „Тракия“, вторият е за останалите части на града, а третият – за междублокови пространства. Междувременно вече стартира изграждането на улица “Асен Златаров”. Причината за забавянето там е отчуждаването на имоти.
“Общинският съвет, предложихме и трябваше да бъде прието решение, за да можем да заплатим. Сумата е някъде около 420 хиляди лева, които трябва да заплатим на тези, които са притежавали собствени имоти”, посочи кметът на община Шумен.
Средствата, на стойност близо 1 259 000 лева за 454-метровата отсечка по улицата, са предоставени на Общината като целева субсидия от общинския бюджет.

Ремонтираха 20 улици в Шумен

Подписаха договора за 20-милионния заем за ремонт на уличната мрежа

Тръгна процедурата за общинския заем от 20 млн. лв.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *