Премиерът и областният управител обсъдиха перспективите за развитие на културно-историческия туризъм в Шуменски регион - Телевизия Шумен

Възможностите за развитие на културно-исторически туризъм в Шуменски регион обсъдиха на среща министър-председателят акад. Николай Денков и областният управител проф. Добромир Добрев. На разговорите в Областна администрация, в които участва заместник-областният управител Нели Георгиева, са били представени възможностите за развитие на културно-исторически туризъм чрез редицата обекти, които има на територията на област Шумен и които представляват интерес за туристите. Обсъдени бяха състоянието на Националния историко-археологически резерват „Плиска“ и на Голямата базилика, както и възможностите за осигуряване на средства, за да продължи реставрацията и проучванията на базиликата и други обекти в резервата. Тема на разговор беше взаимодействието между образователните институции, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Националния военен университет „Васил Левски“ за обучение и подготовка на кадри за област Шумен и региона.
Проф. Добромир Добрев информира министър-председателя за работата си с държавните институции и общините по време на тежката зимна обстановка и кризисните ситуации през последните две седмици на територията на област Шумен.

Премиерът поема водата на Шумен

Премиерът акад. Николай Денков ще участва в дискусия в Шуменския университет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *