Приемат сигнали за отпадъци в горите - Телевизия Шумен
Приемат сигнали за отпадъци в горите

Горското ще приема сигнали от граждани за неправомерно изхвърляне на строителни и битови отпадъци в държавни горски територии. От там допълват, че сигналите на гражданите ще бъдат напълно анонимни.
Строителни и битови отпадъци са сред боклуци, изхвърлени от шуменци на нерегламентирани за това места. Като това най-често се случва на Шуменското плато. В борбата с нарушителите се включва и служителите от Североизточното държавно предприятие. От близо седмица горските приемат сигнали за неправомерно изхвърляне на отпадъци.
”Идеята ни е хората да звънят направо на мен, да не звънят на 112, защото виждаме, че има известно притеснение. Много от хората в селата, с които работим и нашите горски виждат, обикалят около тях, но те са свързани например със закупуване на незаконно добити дърва, но не смеят да се обадят на 112, защото ще им поискат името и телефона и те поради тази причина просто не смеят да подадат сигнал, макар че знаят, че има такива нередности”, каза Татяна Димитрова – СИДП – Шумен.
За област Шумен сигналите ще се приемат на телефон 0878596860 всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа.
”Искам да кажа на хората, нека ако например видят, че има кола да снимат номера на колата. След това, ние с колегите ще издирим автомобилът, който изхвърля отпадъци, без да ги търсим тях. Те няма да бъдат въвлечени по никакъв начин в случая. Хубавото е това, че ще ги хванем хората, които изхвърлят отпадъци, а не след това както постоянно правим – някой ни се обажда, ние отиваме и чистим”, каза Татяна Димитрова – СИДП – Шумен.
От горското стопанство призовават хората да не бъдат безучастни, ако станат свидетели на нарушения и да подават сигнали.

Урок в Горското училище

Да даряваме за Горското училище

Шумен се присъединява към кампанията „Да изчистим България заедно“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *