Продадоха къща Кулиянови - Телевизия Шумен
къща Кулиянови

Частна фирма придоби собствеността върху старата къща Кулиянови. Сградата, която се намира на ул. „Цар Освободител“ в Шумен, е със статут на паметник на културата от местно значение, а част от нея и прилежащият двор бяха общинска собственост, продадени днес на търг, провел се в сградата на общинска администрация. Сградата е стара, строена преди 1950 г., но от години се руши, а общината притежаваше само част от нея. Новият собственик закупи общинската част от имота за първоначално обявената тръжна цена от 211 900 лева, без ДДС, като според документите парцелът е с площ от 633 кв. метра.
Един единствен бе кандидатът да закупи имота и това бе фирма „ЕНДИВИ“ ООД, представлявана от управителя Ниязи Ахмед. Справка в регистъра показва, че като съдружници във фирмата са вписани общинските съветници Данаил Данчев и Веселин Пенчев.
”С цел инвестиция, ще го реставрирам да и – Жилищна сграда? – Не, не абсурд, за сега нямам такива намерения, съседната къща е моя и купих и нея, другата и толкоз. – Но ще запазите, то както и закона изисква? – Да, да, да ще го запазим, така както си е в момента – Трябва и това да попитам, други общински съветници фигурират ли в тази фирма, като ваши сътрудници? – Не, не съм си сам, аз съм собственик и управител”, каза Ниязи Ахмед.
След провеждането на търга, предстои финализиране на процедурата по въвеждане в собственост.

Продават общинската част от къща Кулиянови

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *