Продължава борбата за чист въздух в Разград - Телевизия Шумен

Много жители на Разград продължават да се оплакват от миризмите, които се усещат в атмосферния въздух в града. Проблемът е дългогодишен и отново ескалира през това лято с протести и искания на разградчани за чист въздух. Младен Коцев е един от активистите, които настояват за решаване на проблема.
“Оплакванията са страшно много, хората подписват и петицията, не са спрели да я подписват. Трябва да се вземат, тоест както хората казват, лостовите механизми трябва да са малко по-корави отколкото са в момента. Говорим за един проблем, който засяга целия град и околните села, говорим за Гецово, Дряновец , по тази долина не се диша”, каза Младен Коцев.
Общинския съвет в Разград отказа да вземе решение за обявяване на бедствено положение и възложи на Общината да изготви оперативен план за действие при проблеми с качеството на въздуха.От своя страна администрацията обяви какво е направено по темата към момента и заяви, че се търси финансиране за обновяване на пречиствателната станция за отпадни води.
“От Български ВиК Холдинг се получи искане за предоставяне на наличните инвестиционни проекти, след като същите са предоставени се очаква отговор от тази институция. Община Разград подготвя и искане до МРРБ за предоставяне на целево финансиране за изготвяне на работен проект за реконструкция на съществуваща на пречиствателна станция за отпадни води в град Разград”, каза заместник-кметът на Разград Добрин Добрев.
Междувременно продължават проверките на РИОСВ на предприятията в Разград, като е установено превишаване на допустимите норми в отпадните води на един от заводите, поради което е наложена парична санкция.

Протест в Разград

Търсят решение на проблема с въздуха в Разград

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *