Проектът за Върбишки проход е на финала - Телевизия Шумен
Върбишки проход

Проектът за Върбишкия проход е на финала. Догодина започва ремонтът и на Ришкия проход, както и на пътя Варна-Русе на територията на Шуменска област. Рехабилитация предстои и на пътищата Радко Димитриево-Друмево и Плиска-Златна нива. Това информираха по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението.
Повече от 25 години Върбишкият проход не е проходим за движение. Ремонтът и възстановяването му е от стратегическо значение за община Върбица и трафика в Североизтока.
”Областно пътно управление е провело три обществени поръчки за възлагане на три пътя за проектиране. Единият е на път I – 7 – Върбица до границата ни с Бургас. Проектът е на финалната фаза, само се очаква да се направи доклад за одит по пътна безопасност”, каза инж. Димитър Ковачев – директор на ОПУ-Шумен.
Ремонти на улици, опресняване на маркировка, подмяна на пътни знаци. Това са част от заложените през годината дейности, с които общините целят да осигурят безопасна пътната инфраструктура.
”Покрай детски градини, училища ежегодно се правят проверки за състоянието на пътната маркировка, пътните знаци. Имаме заложени за тази година изграждането на нови улици в осем населени места от общината”, каза Борислав Георгиев – зам.-кмет на община Нови пазар.
От община Хитрино за пореден път поискаха да се намери решение за двете кръстовищата към селото на пътя Шумен – Силистра, които са изключително опасни. Те настояват за допълнителна лента само към Хитрино.
”Да видим дали пътят има габарит, ако може да направим така с маркировка поне евентуално, за да може да се направи една лента така, която е за отбиване във Хитрино. За следващата година го даваме тоя път за проектиране, за да може да му бъде направена рехабилитация и тогава ще конкретните искания ще бъдат взети в предвид”, каза инж. Димитър Ковачев – директор на ОПУ-Шумен.
От община Шумен докладваха напредъка с ремонта на уличната мрежа в града и селата.
”Има 29 заложени обекта, от тях са започнати 8. Разчетите са, че до 30 юни ремонтите трябва да приключат както са заложени по ремонтния план”, каза Владимир Събев – Община Шумен.
От април започват текущи ремонти по всички пътища от републиканската пътна мрежа, което включва изкърпване, изсичане на растителност, подмяна на ограничителни системи, знаци и нова маркировка.

Седмицата на екран, За войната по пътищата и исканите законови промени

Проф. Добромир Добрев: Водата и пътищата – приоритет през 2024 г.

Изсякоха дърветата на улица в Шумен, ще засаждат нови

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *