Проф. Христо Христов се срещна с кметовете на населените места - Телевизия Шумен

Кметът на Шумен проф. Христо Христов се срещна с кметовете на всички 26 населени места в община. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Срещите са изцяло работни, без предварителен сценарий и дневен ред, с цел пряка комуникация на кметския екип с избраните кметове в селата и кварталите.

Като важна и непосредствено предстояща беше темата за изборите на 9-ти юни. Кметовете получиха инструкции от общинската администрация за оформянето на изборните документи, за графиците за дежурство и сроковете по отделните изборни процедури.

Съществената част на срещата бяха въпросите на кметовете по наболели проблеми в населените места. Темата за косене на тревните площи в селата е обща за всички, предвид честите дъждове и нуждата от евентуален трети откос на площите. Зам.-кметът по „Бюджет и финанси“ Десислава Петрова обясни възможността за допълнителен бюджет за косене, тъй като отделените средства покриват само първите два откоса. Друга „болна“ тема е бавната процедура по разширяването на гробищните паркове на някои населени места. Проблемите за извозване на събраните отпадъци от нерегламетираните сметища, подновяването на съоръженията на детските площадки, кърпежите на пътната настилка, особено след ремонти на ВиК мрежата бяха разисквани с кметския екип.

Кметът проф. Христо Христов сподели за възможността да се привлекат от Бюрото по труда 10 служителя по Програмата за временна заетост, които да се използват в два периода по шест месеца за работа в кметствата. Това е в допълнение към работещите в селата по 40 часа за получаване на месечна социална помощ.

Срещите на общинската администрация с кметовете на населените места ще са ежемесечни, в първата седмица след сесията на Общинския Съвет.

Снимка: Община Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *