Работещите в Онкоцентъра с отворено писмо - Телевизия Шумен
коц

Ръководството на Комплексен онкологичен център – Шумен разпространи отворено в писмо, чрез което заявява смущението си от предложената от общинската администрация докладна записка за решение за реализиране на процедури за отдаване под наем на определени обекти. „Крайно смутени сме, че постигнатото високо качество на здравната услуга, довело до повишаване на доверието от пациентите нямат никакво значение във формираното отношение на кмета на Община Шумен Христо Христов, чийто позиции и действия създават негативно отношение сред работещите и обществеността“ се казва в писмото. От КОЦ питат кои точно обекти се имат предвид в предложението за отдаване под наем и застрашено ли е бъдещето на лечебното заведение, на работещите и пациентите. Писмото е подкрепено и от подписка на повече от 40 работещи в общинското лечебно заведение.

След разпространеното на писмо, кметът на Шумен проф. Христо Христов излезе с нарочно изявление по темата. Toй оцени положително досегашното ръководство, като успешно и подчерта, че оказаната на пациентите медицинска помощ също е на високо ниво. По думите на проф. Христов, той не желае общинска администрация да бъде намесвана във вътрешни процеси на лечебното заведение. Кметът обясни и въпроса с абзаца в докладната записка към местния парламент, касаещ отдаване на обекти от КОЦ под наем, като категорично подчерта, че това е техническа грешка, за която ще бъдат наложени санкции.
„Лично аз не мога да разбера, защо се повдигна такъв шум, може би предстоящите избори изиграха тази лоша шега. Д-р Арнаудов, който управлява онкологичния център, е назначен от 18 май 2020 г., договорът му за управление изтича на 18 май 2023 г. вследствие на което през февруари 2023 г. общинския съвет взема решение за избор на д-р Арнаудов за временно управляващ тази длъжност. През май миналата година той сключва анекс към договора за управление до избора на нов управител. Аз внасям докладна за избор на нов временно изпълняващ длъжността на управител, до избора на нов от общински я съвет, трябва да уточним че принципал е не кмета, а общинския съвет. Общинските съветници по закон имат правомощията да изберат лицето, което да управлява КОЦ. Никой няма намерение да саботира дейността на КОЦ-а, никой няма намерение да приватизира КОЦ-а, никой няма намерение да отдава под наем помещения от КОЦ-а. В публичното пространство излезе информация за абзаца за отдаване на обекти под наем – това се дължи на допусната техническа грешка от служители на общинска администрация. Естествено аз ще изясня, кои са виновните лица и те ще бъдат санкционирани за това деяние. В мое лице съгражданите ми трябва да знаят, че докато аз съм кмет КОЦ-а няма да се приватизира, КОЦ-а е на нашите съграждани, той е на нас, шуменци. Д-р Арнаудов не виждам какво притеснение има, в момента всички знаят, че той е един от потенциалните кандидати за нов управител“, категоричен бе кметът на Шумен проф. Христо Христов.

 

Отново скандал заради Онкоцентъра

Изборът на управител на Комплексния онкологичен център – отново в сесия

Скандал заради конкурса за шеф на Онкоцентъра

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

One thought on “Работещите в Онкоцентъра с отворено писмо”
  1. Ами аз да попитам:От 270 човека персонал,само 42-45 в защита и подкрепа на Г-н Управителя…Къде са останалите 125???Това какво ни кара да мислим?!По- високи заплати?!Интереси други?!Богопомазани!?Незнам…!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *