Протест на надзиратели в Разград - Телевизия Шумен

Служители на следствения арест в Разград излязоха на протест. Причината, нападение над техен колега, който изпада в състояние на мозъчна смърт.
Протестът на служителите в разградския следствен арест е в подкрепа на техния колега – 46-годишният Гален Минчев. Преди Коледа той е имал конфликт с охранители в поповска дискотека, стигнало се до бой и той е пострадал. Няколко дни по-късно, в търговищката болница мъжът, който е баща на три деца, изпада в мозъчна смърт. Сега колегите му поискаха справедливо и прозрачно разследване.
“Трябва да се промени нещо в системата явно, защото не може да отиде човек да се забавлява в дискотека и в следващия момент да бъде пребит от охраната и да остави три деца, три деца, което е много тъжно, много тъжно е. Аз също съм потърпевш от тази дискотека, има досъдебно производство и вече осем месеца чакам да се случи нещо”, каза по време на протеста Калоян Георгиев.
“Тук работим с хора, които са агресивни и сме свикнали на агресии, всеки се сдържа, но не вярвам да е предизвикал нещо, чак да го пребият до смърт. Аз съм работил 20 години с него. Нормален, всеотдаен, винаги се е отзовавал, примерен, върши си работата, няма наказания”, допълни Хрисимир Петров, също колега на загиналия при инцидента.
Разследването на случая се води под надзора на Окръжна прокуратура – Търговище, като към момента няма задържани или обвинени за инцидента довел до смъртта на надзирателя.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *