Проверка на новия блок - Телевизия Шумен

Между 20 – 30% от 51 жилища в новия общински блок, предназначен за граждани в неравностойно социално положение, вероятно са с проблеми. Това заявиха от фирмата, построила сградата, по време на извършена днес проверка.
С повишен тон започна проверката на комисията, която има за цел да установи защо има паднали тавани в новия общински блок на ул. „Одрин“ в Шумен. В работата по апартаментите обаче, камери не бяха допуснати. До проверката се стигна, след като стана ясно, че мазилката на таваните на шест жилища е паднала, служители на администрацията, експерти и фирмата-изпълнител провериха всички жилища в сградата.
От фирмата, построила сградата, заявиха, че по време на строителните дейности са вложени качествени материали и случилото се за тях няма точно обяснение.
„Проблемът не може да се реши от какво се случва и как се случва – Колко е мащабен? – Ами може би 30%, или  20%, 20  – 30%, но всичко сме го записали, следим, оправяме и това е. В изпълнението видяхме, че няма шупли, няма това, сега нещо се е случило, какво се е случило“, каза Стефан Стефанов от фирмата-изпълнител.
Проба от мазилката ще бъде дадена за лабораторно изследване, а изпълнителят ще отстрани всички констатирани дефекти и проблемни места по сградата.

Проблеми с нов блок със социални жилища

Жилища за социално слаби

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *