Проверяват строежа на магистрала „Хемус“ заради сигнал за срутване на част от трасето - Телевизия Шумен
Проверяват строежа на магистрала „Хемус“ зарад исигнал за срутване на част от трасето

Институционална проверка стартира на строящата се отсечка на магистрала „Хемус“ между селата Белокопитово и Буховци. Причината, подаден сигнал и твърдението на служебния вътрешен министър Бойко Рашков за срутване на част от трасето.

Представители на полицията и областните управители на Шумен и Търговище Валентин Александров и Стоян Парашкевов провериха участъка от строящата се магистрала „Хемус“, за който се твърди, че се е срутил. Проверяващите направиха оглед на мястото, продължил няколко минути. Старши комисар Мариан Михайлов – директор на ОД на МВР-Търговище подчерта, че това са първоначални действия по образуваната проверка. „Основанието е тази дупка, смятаме, че преди това тук е имало насип, имало е асфалтово покритие, имало е маркировка, имало е мантинели. За нас е странно защо изглежда така в момента“, коментира той.

Строителите на магистралата отново бяха категорични, че проблем няма, както и че не е имало срутване на насипа, намиращ се непосредствено след един от мостовете по трасето, като целта е отработване на евентуален проблем с появили се подпочвени води. Отработване на насипа ще е за сметка на изпълнителя, подчерта инж. Асен Тодоров, и ще продължи около 20 дни, а резултатите от назначената проверка тепърва се очакват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *