Шуменци на протест срещу зелените сертификати - Телевизия Шумен
Шуменци на протест срещу зелените сертификати

Шейсетина шуменци излязоха на протест срещу зелените сертификати и задължителното тестване на децата в училище. С възгласи „Долу ръцете от децата ни“ недоволните се събраха на площад „Кристал“, като развяваха българския флаг и патриотичното знаме „Свобода или смърт”, на което бяха добавили надпис „зелен сертификат”. Те заявиха, че няма да позволят на никого да наруши конституционните им права.

„Заповедта за зелените сертификати не е закон и налагането й противоречи на Конституцията. Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност! Къде е тая лична свобода, като ще ми казват, че не мога да отида там или там”, каза Теодора Миленова и заяви, че зеленият сертификат разграничава хората. Тя допълни, че непрекъснатото медийно говорене за ваксини и ковид води до масова психоза, което също е противоконституционно.

„Обмисля се граждански щаб на съпротивата в България”, заяви Любомир Петков, който беше пристигнал от Търговище, за да подкрепи протестиращите шуменци. „Насилствената ваксинация е геноцид и фашизъм”, разгневи се той и допълни, че предстоят блокади в цялата страна. „Ние няма да се подчиняваме на никого”, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *