Разкриха оранжерия за канабис във Велики Преслав - Телевизия Шумен
Разкриха оранжерия за канабис във Велики Преслав

Разкрита е оранжерия за канабис във Велики Преслав, съобщиха от полицията. Операцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е реализирана през вчерашния ден на територията на Велики Преслав. В хода на спецакцията са задържани двама местни жители на 23 и 26 години. Разследването е проведено от спецполицаи от ГДБОП. Действията са реализирани под наблюдението на окръжната прокуратура във връзка с образувано досъдебно производство за притежание, отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

При предприетите действия е установена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, обособена в стая на частен имот в града. Иззети са 15 растения. Помещението било оборудвано с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори. Намерени са торове и препарати, ползвани за растежа на наркокултурата. Спецполицаите иззели около 2,5 кг. суха тревиста маса, която при извършения полеви наркотест реагирала на канабис.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава под надзора на окръжната прокуратура.

Разкриха оранжерия за канабис във Велики Преслав

Постоянен арест за собственик на наркооранжерия

Разкриха оранжерия за канабис

Собственик на наркооранжерия остава в ареста

Разкриха наркооранжерия в Нови пазар

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *