Разширяват СУ „Сава Доброплодни“ - Телевизия Шумен
Разширяват СУ „Сава Доброплодни“

Средно училище „Сава Доброплодни“ строи допълнителна сграда за учениците си. Най-голямото училище в Шумен е одобрено за държавно финансиране и ще получи 3 млн. лв. за изграждане на триетажна пристройка.
„И това ще даде възможност най-после, надявам се най-късно до 2027 година, училището да премине на едносменен режим, така, като е указано в Закона за училищно и предучилищно образование“, каза Албена Иванова-Неделчева – директор на СУ „Сава Доброплодни“.
Новата сграда ще бъде построена вляво от главния вход, където в момента е тревна площ. Ще разполага с 18 стаи, предимно за учениците в начален етап. Ще има и място за хранене, тъй като към момента се използват пригодени за това помещения. Новата постройка ще има и топла връзка с основната сграда на училището.
„Одобрени сме за максималната сума от 3 милиона лева, само че тази сума е недостатъчна. Към този момент, без обзавеждането сме предвидили СУ „Сава Доброплодни“ да сграддофинансира 400 000 лева. Естествено се надявам да успеем да ги съберем до момента, в който трябва да започне самото изграждане“, допълни Албена Иванова-Неделчева.
Предвид броя на учениците, които към момента наброяват почти 1400 и спецификата на училището, строежът на нови помещения е единственият вариант за едносменен режим на обучение.

Почетен караул в СУ “Сава Доброплодни”

Концерт на младите таланти от СУ “Сава Доброплодни”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *