Разследват фирма за трюфели - Телевизия Шумен
трюфели

Разследват фирма за трюфели в село Ивански. Стоката, която е под запрещение, е в размер на 4 тона трюфели, на стойност близо 500 000 лева.
Служители на МВР, ДАНС, НАП и Агенцията по храните влязоха във фирма за трюфели в село Ивански. Причината е все още неизвестна за собствениците.  Управителят на фирмата, 32-годишен италианец, се занимава с износ на трюфели от 3 години, не еднократно е бил проверяван, но досега никога не е  имал проблем с органите.
„Разбрах, че са му поставили под запрещение стоката, за която нямал налични към момента документи, защото ги е изпратил в София в счетоводството. Тук бяха икономическа полиция, НАП – Варна и Агенцията по храните, които в момента момчето си товареше стоката за износ и му казаха, че стоката е под запрещение и няма право. Върна си микробуса и му затвориха предприятието. Попитах ги, имате ли заповед, казаха, че имат устно нареждане“, каза Офелия Костова – собственик на имота.
Стоката, която е под запрещение, е в размер на 4 тона трюфели, на стойност близо 500 000 лева, а причината за това е, че част от гъбите липсват документи, които са изпратени за осчетоводяване в София.
„Въобще не дават никакви отговори защо го правят, в петък са дошли по сигнал, не пише какъв е сигналът, за какво е сигналът и съответно направо написаха протокол за спиране дейността на фирмата. За всяко действие, което трябваше да извършват, излизаха да разговарят по телефона, не знам с кого, но по телефона им се даваха нареждания“, каза Радка Борисова – служител.
След запитване от Агенцията по храните отговориха, че в момента се извършва комплексна проверка от тях, НАП, МВР и ДАНС. След приключване на проверката ще излязат с официално становище.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *