Състезание по компютърно моделиране в Шумен - Телевизия Шумен
състезание по компютърно моделиране

104 ученици от III и IV клас от цялата страна се съревноваваха в Националния кръг на състезанието по компютърно моделиране, което се проведе в СУ „Сава Доброплодни“ в  Шумен.
Форматът е част от календара на Министерство на образованието и науката и за втора поредна година домакин е шуменското училище.
По регламент, в рамките на два часа децата трябваше да създадат програма с език за визуално блоково програмиране.
„Състезанието беше напрегнато, като всяко състезание, което се провежда в такава възрастова група. В двете групи се състезаваха по над 50 деца. Задачите явно бяха трудни за учениците, което е нормално, поради спецификата на самото състезание и квотите, които се изискват от всяка област. Домакините са в първата третина на класирането, но нямаме челни места от област Шумен в първите трима от наградените“, каза Ангел Ангелов – преподавател в СУ „Сава Доброплодни.
Нивото на състезанието е изключително високо и комплексната оценка включва възможностите на състезателя да създава кодове.
След състезателната част, победителите, оценени от специална комисия, бяха наградени по време на официална церемония.
„Аз смятам, че всички вие тук, които присъствахте на националното състезание по компютърно моделиране, всички вие сте победители. Поздравления за това, поздравления за подкрепата на родителите и на ръководителите, които полагат усилия на тези малки деца да навлязат в технологиите, в този бързо развиващ се свят на технологиите“, каза Албена Неделчева – директор СУ „Сава Доброплодни“.
Освен за призьорите поощрителни награди имаше и за други изявили се участници в състезанието по компютърно  моделиране.

СУ „Сава Доброплодни“ е домакин на национален кръг на състезанието по компютърно моделиране

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *