Състезание за европейската валута - Телевизия Шумен
Състезание за европейската валута

Ученици от Професионалната гимназия по икономика в Шумен се надпреварваха в състезание за европейската валута. Предизвикателството беше отправено от център Европа Директно, а целта беше младите хора да са по-знаещи и по-подготвени.
Младите финансисти, разделени на два отбора, трябваше да демонстрират знанията си по актуалната и дискусионна тема за еврото. Капитанът на единия отбор – десетокласникът Едис вече имаше категорично негативно мнение за евентуалното присъединяване на страната ни към еврозоната.
„Според мене не трябва, понеже цените ще се вдигнат още повече, пък заплатите ще останат еднакви и всичко ще стане много зле наистина“, каза Едис – X клас.
Пълно беше единодушието, че състезателните игри са полезни за младите и ги мотивират да научават повече.
„Особено ако има и награда, да има някакъв стимул все пак да седнем и да се поинтересуваме“, каза Ивайло – X клас.
А награди имаше. Осигурени от център Европа Директно, откъде идва и идеята учениците да бъдат по-запознати с европейската валута.
„Идеята е да са по-информирани, по-знаещи, за да са подготвени за изборите, които им предстоят, които ни предстоят на всички нас“, каза Росица Василева – Европа Директно-Шумен.
От училището откликнало на предизвикателството, успели лесно да увлекат и учениците, които показали интерес към темата.
„Мъдрият човек всеки ден трябва да научава нещо ново. Учениците ще научат наистина неща, които няма откъде да знаят. Примерно какви са били националните валути преди еврото. Даже и техните родители може би са ги позабравили“, каза Йовка Балабанова – зам.-директор на ПГИ-Шумен.
Преди състезанието ученици и учители се състезавали заедно в онлайн викторини.

Ученици мерят знания за еврото

Ученици на посещение в Университета

Ученическо състезание “Spelling Bee Junior“

Конкурс на РИОСВ-Шумен за ученици

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *