Семейство остана без дом - Телевизия Шумен
Семейство остана без дом

Семейство остана без дом след пожар, който опустошил имота им в село Златна нива. За щастие в къщата не е имало никой, бащата е бил на работа, а майката и децата също отсъствали.
Пожарът тръгнал след претоварване на електрическата инсталация и последвало късо съединение. Унищожени са покривът и цялата покъщнина. Семейството е отседнало при близки. Приятели и роднини пък помагат при разчистването на имота.
“Аз с труд мога да помогна, и с някой лев мога да помогна, с всичко мога да помогна. Аз съм майстор и ще
помогна, защото и неговите синове работят при мен”, каза Ради Михайлов, приятел на семейството.
“С каквото може – със сила, с всичко, няма да го оставим в това положение”, изрази готовност за помощ и Светослав Стоянов.
Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с кмета на селото Ивайло Пенев.
“Направих банкова сметка по която да бъдат превеждани парите. Имаме вече трима човека, които сме сформирали нещо като комисия, която да следи парите, които ще постъпват като дарения за къщата, и съответно – как ще бъдат изразходвани, така че всичко да бъде ясно, чисто и прозрачно. Очаквам вече инициатива от нашите съселяни, от фирми. Проведох разговори със секретаря на Общинския съвет, ще направим една молба към Община Каспичан, да се възползваме от това, от което бихме могли като помощ”, каза кметът на село Златна нива Ивайло Пенев.
До момента са събрани около 800 лева.

Пожар в къща в село Златна нива

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *