“Шумен” излиза срещу “Рилски спортист” в първия мач от Националната баскетболна лига - Телевизия Шумен
“Шумен” излиза срещу “Рилски спортист” в първия мач от Националната баскетболна лига

Баскетболен клуб “Шумен” стартира участието си в Националната баскетболна лига. Мъжкият отбор се завръща след 20-годишно прекъсване. “Основната идея и на отбора, е да изградим един млад отбор, перспективен отбор от млади момчета – основно българи. Като за първи сезон нямаме точно конкретни поставени цели като класиране, но ние като треньорско ръководство си поставяме цел: да изградим един стил на игра – агресивен, и от мач на мач, от среща на среща да показваме по-добра игра”, каза на брифинг Янко Янков, изпълнителен директор и треньор на Баскетболен клуб „Шумен“.
За мачовете в баскетболната лига, шуменският обор ще разчита на 13 момчета, трима от които са сърби. “Настроението в отбора е много добро. Както и се очаква, ние сме млади играчи, млади момчета. На еднаква възраст сме. Всички имаме желание да напредваме, всички имаме желание да побеждаваме”, заяви капитанът на баскетболния тим Виктор Серафимов.
Първият мач на шуменските баскетболисти ще бъде срещу отбора на Самоков “Рилски спортист”. “За наше огромно съжаление към момента разпоредбите са такива, че домакинските срещи ще се провеждат без публика. За нас като нов клуб в Лигата, а и при интереса, който традиционно има шуменската общественост към нашия спорт, имаме голямо съжаление, че започва сезонът в такъв формат, но условията са еднакви за всички”, коментира Янко Янков.
Мачът ще бъде в петък (8 октомври) от 18 часа в зала “Арена Шумен”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *