Шумен ще бъде домакин на биенале по скулптура и пленер по фотография - Телевизия Шумен

Шумен ще бъде домакин на биенале по скулптура и пленер по фотография, като за първи път двете творчески събития са обединени в обща концептуална рамка, информират от пресцентъра на Общината. В дните от 24 юни до 3 юли ще се проведе второто Биенале по скулптура „Шуменско плато“, което тази година е с подзаглавие: „Оттука започва България“. Създадените творби ще бъдат позиционирани и ще оформят ново арт пространство в Природен парк „Кьошковете“.
От 1 до 4 юли градът ни ще посрещне участниците в седмото издание на Националния пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“, който също ще бъде под мотото: „Оттука започва България“. Тази година пленерът има определена тематична насоченост, свързана със заснемане на процеса на създаване на творбите от биеналето по скулптура, както и на паметници и скулптури на територията на Шумен.
В пленера могат да участват фотографи от различни градове на страната. По статут авторите преотстъпват на Община Шумен правата за използване на творбите, създадени по време на пленера. Информация за условията за участие в биеналето по скулптура и пленера по фотография е публикувана в секция „Култура“ на сайта на Община Шумен.

Ново арт пространство в Шумен

Изложба с фотографии от пленера „Шумен – познат и непознат“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *