Шуменски спортисти на фестивала „Олимпийски надежди“ - Телевизия Шумен

Над 400 бъдещи шампиони от цялата страна за 17-ти път се събраха под егидата на Българския олимпийски комитет на фестивала „Олимпийски надежди“. Курортният комплекс Албена е домакин на форума. Специален гост на тържеството бе олимпийският шампион във вдигането на тежести шуменецът Иван Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Състезанията се провеждат в 10 вида спорт под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“.

Младите шуменски спортисти се състезаваха в няколко спорта, като заслужено заеха призови места. В атлетическия крос за момичета Христина Йовчева зае второ място, а при момчетата – втори и трети бяха Емил Георгиев и Борис Генчев. Първо място при девойките извоюва Аделина Павлова, а на трето място се нареди Андрея Стоянова. Златното отличие за младежи е за Атила Расим. В баскетбола за юноши шуменци заеха почетното трето място.

От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри.

 

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *