Заплатите в МБАЛ-Шумен - договорените за 2022 година - Телевизия Шумен

В Шуменската многопрофилна болница за активно лечение възнагражденията на лекари и медицински сестри са достигнали нивата от Колективния трудов договор 2022 година, каза за Телевизия Шумен директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.
„За миналата година средната заплата в болницата е 2043 лева, средна заплата говоря, а тази година март месец бяха увеличени заплатите още, не мога да ви кажа цифрата колко е, но е по-голяма. Да чукаме, както казват на дърво, в момента болницата е финансово стабилна. Минималната заплата е 1 500 за медицинските сестри“, каза д-р Димитър Костов.
Ново повишаване на заплатите по принцип е възможно, но зависи от финансовите резултати на здравното заведение
„Проблемът е, че тази година поставиха лимити на болниците от Здравната каса, които не достигат. Трябва да ви кажа, че за месец април ние сме надхвърлили нашия лимит с 200 000 лева, тоест работили сме и от това, което сме работили 200 000 лева, няма да ги получи болницата. Въпреки че Върховният съд отхвърли тези лимити, все още не е ясен механизмът по който ще се работи, не знам, може би пак някакви дела ще се водят с Касата“, допълни директорът на МБАЛ – Шумен.
Допълнителни финансови затруднения били неосигурените пациенти, които минават през областната болница, както и здравни дейности, които или изобщо не са финансирани – като хемодиализата, или са недостатъчно субсидирани – ТЕЛК, Съдебна медицина, Спешно отделение и др.

До месец тръгва ЯМР в МБАЛ – Шумен

В Очно отделение в МБАЛ-Шумен – само платено

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *