Шуменските бъдещи акушерки - първи в страната - Телевизия Шумен

Бъдещите акушерки на Шуменския филиал в Медицинския университет във Варна са победителите в Националното състезание „Учим за да помагаме“. Второто място е за Софийския медицински университет, а трето – за Великотърновския филиал на Варненския медицински университет. В специалност „Медицинска сестра“ на първо място е отборът на Югозападен университет – гр. Благоевград, следван от Медицински университет – Варна, а трети – Медицински университет – гр. Пловдив.
Във втория ден на Националното състезание „Учим, за да помагаме“ бъдещите медицински сестри и акушерки показваха знания и умения както в теорията, така и в практическата част от надпреварата. Силвия Димитрова е третокурсник във врачанския филиал на Софийския медицински университет. Участва за първи път.
„Самата професия изисква много знания и умения, трябва да се спазват доста правила. За една добра практика сестрата трябва да е запозната с всичко това и сме тук, за да покажем какво са ни научили нашите преподаватели и какво можем, и съответно ни е трудно, още повече, че притеснението ни изигра лоша шега. Колкото и да знаем, че знаем, явно не сме достатъчно сигурни в себе си“, каза Силвия Димитрова.
А членовете на журито бяха безпощадни към участниците в 20-те отбора от цялата страна.
„Всички се представиха много добре. Много добре са подготвени, много добре са предразположени към цялостната организация на състезанието, защото знаят какви са ползите от това, не само да покажат своите качества и своите знания“, обобщи общата оценка на журито гл. ас. Теодора Йорданова.
Самите студенти споделиха надежда, че през следващата учебна година занятията им ще са основно практически и тогава ще имат възможност за затвърждаване на придобитите умения.

Бъдещи медицински сестри и акушерки на състезание

Студентско състезание „Учим, за да помагаме“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *