Ден на отворените врати в Бюрото по труда - Телевизия Шумен
Ден на отворените врати в Бюрото по труда

Агенцията по заетостта отбелязва днес своя професионален празник. В тази връзка в Бюрото по труда в Шумен се проведе ден на отворените врати, по време на който служителите обясняваха на граждани какви са предимствата и възможностите, които предоставя службата.
Александър е трудов посредник в шуменското Бюро по труда е в деня на професионалния си празник казва, че работата му е трудна и отговорна, защото всеки един клиент идва в труден житейски момент с надежда за бързо намиране на желаната от него работа.
„Трудов посредник съм, регистрирам безработните лица, предоставям им информация за свободните работни места, обяснявам какви са техните права и задължения и общо взето гледаме да сме полезни. За тези 3 години и половина това съм видял, че сме много полезни, тъй като хората са доста благодарни, пък и това е нашата цел – хората да ги устроим на работа“, каза Александър Жечев – мл. експерт в Бюро по труда – Шумен.
Лили Генова се регистрира в Бюрото, след като напуска последната си работа в надежда да намери по-добро професионално развитие и с по-достойно заплащане.
„Търся някаква помощ, тъй като в момента завършвам и висшето си образование „Начална педагогика“, като млад учител се надявам на някаква подкрепа, тъй като все още нямам натрупан стаж и опит и се надявам да ми помогнат, да се реализирам в тази сфера – Като гражданин, как описваш тяхната работа, как те посрещнаха, мислиш ли наистина, че могат да ти бъдат полезни? – Ето, имам и подарък балонче, много бяха мили! За жалост ми се наложи за втори път да посещавам Бюрото по труда, но винаги са съдействали с каквото могат, били са много любезни към мен“, каза Лили Генова.
Денят на отворени врати има за цел и експертите в Бюрото по труда да бъдат по-близо до хората, които се нуждаят от тяхната услуга.
„Доста хора си мислят, че Бюрото по труда има само регистрация на хора, които са безработни, напротив – работим по различни проекти, които са свързани с обучения, с надграждане на специалности и професии, и това е важно да стигне по този начин до хората. Като не само до безработните лица, до работещите и работодателите. В тази връзка, днес е 15 май, Денят на Агенцията по заетостта и искам да честитя на всички колеги, на всички хора, работещи в структурата на Агенцията, да има пожелая здраве и търпение най-вече, и да бъдем близко до хората“, каза Лили Петрова – директор Бюро по труда – Шумен.
В Бюрото по труда в Шумен работят общо 25 служители, а към днешна дата регистрираните безработни са 1 437.

Бюрото по труда с мерки за насърчаване на работодателите

Изнесен пункт на Бюрото по труда

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *