Симфоничен концерт под Сферата - Телевизия Шумен

Музика от филмови класики ще прозвучи под купола на Младежката сфера. Концертът, със специалното участие на Симфониета – Шумен е организиран от Фондация „Подобри“. Любими мелодии от света на киното ще са част от музикалната програма на 17 юли (понеделник). Концертът ще започне в 19:30 ч., а входът е безплатен.

Инициативата „Шумен под Сферата“ е насочена към младежите в Шумен, като основната цел е да се създаде силна младежка общност посредством културни и образователни събития.

През следващите месеци са предвидени серия от събития, които ще улеснят достигането на деца и младежи до школи по интереси, ще вдъхновят чрез личния пример изявата на местните таланти на града и ще им позволи да преживеят и да научат нови неща.

Диригент на концерта е ръководителят на Симфониета – Шумен Калина Василева. С респектиращото си професионално ниво, доказано с изпълнения на значими творби от всички жанрове и епохи на световния симфонизъм, оркестърът привлича интереса на български и чуждестранни композитори за премиерни изпълнения на техни творби.

Събитието е част от проекта „Шумен под Сферата“ и се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС по програма „Европейски корпус за солидарност“ и Центъра за развитие на човешките ресурси.

Доброволци обновиха Младежката сфера

Латино парти в Сферата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *