Симфониците канят на два завладяващи концерта - Телевизия Шумен

Два завладяващи концерта – „Мой свят” и „Класика в събота вечер“ ще поднесат на публиката оркестърът на Симфониета – Шумен и солисти. Събитията обещават да очароват публиката с разнообразен набор от музикални жанрове и талантливи изпълнители.
Концертът “Мой свят” обединява бивши и настоящи възпитаници на Средно училище “Сава Доброплодни”. Диригентът Славил Димитров обещава богата програма, включваща мюзикъл, поп, естрада и хитове от любими филми. Солист е Мила Белчева, Випуск 2015. До нея на сцената ще се изявят талантливите Теодора Рачева и Надежда Димитрова, както и Представителния хор на училището с диригент Христина Денчева.
Концертът “Мой свят” ще се проведе на 27 юни, четвъртък, от 19:05 часа в зала “Проф. Венета Вичева”.
“Класика в събота вечер” среща любителите класическата музика с пианиста Алберт Мамриев, който пристига от Германия. Прочут музикант и лауреат на множество международни конкурси, Мамриев ще изпълни Третия концерт за пиано и оркестър от Бетовен. Финален акорд поставя последната завършена симфония от Моцарт, наричана “Юпитер” заради своята космическа възвишеност. Диригент на концерта “Класика в събота вечер” е Иван Илиев. Началото отново е 19:05, а мястото – зала “Проф. Венета Вичева”.
Билетите и за двете събития вече в продажба онлайн на https://www.entase.com/symphonyshumen/ или на касата на Симфониета – Информационен център в Община Шумен. Касата работи всеки делничен ден от 15:00 до 18:00 часа.
Не пропускайте шанса да станете част от седмицата на музикално разнообразие – от кадифените гласове в „Мой свят“ до великолепните шедьоври на „Класика в събота вечер“.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *