Скаутите с доброволческа инициатива - Телевизия Шумен

Скаути от клуб „Мадарски конник“ възстановиха пейки и маси на територията на Природен парк „Шуменско плато“.
Скаутите от клуб „Мадарски конник“ решават да ремонтират маси и пейки в района на пещера „Русалка“. Със собствени сили и средства скаутите премахват изгнилите и почупени дъски от съоръженията и ги заменят с нови.
„Много съм доволна от нали всички неща, които правим, всички малки мисии, които поемаме със скаутите, и съм изключително доволна от резултата върху околната среда и обществото, и така нататък, и много ме радва, че в свободното си време съм полезна в такива добри дела“, каза Елвира Иванова от скаутската организация.
„Правихме си, да кажем игри, спорове, закачки по време на направата на тези пейки, с което става много по-приятно, самата работа“, допълни Димитър Гогов, който също се е включил с доброволен труд в мисията.
Дървеният материал, монтиран на масите и пейките, е специално импрегниран, за да е устойчив на влиянията на външната околна среда.
„Доброволчеството е част от нашата цялостна програма и в общи линии ние винаги правим така наречените наши малки скаутски мисии, макар че тази не е много малка, в интерес на истината. Тя и финансово е много скъпа за нас , така и с много голям човешки ресурс, но много често идваме тук, ние почти всяка неделя сме в този район и е безумно, когато видиш всичко потрошено, мръсно, ако забелязвате сега вече станаха 4–5 дена, почти няма никакви изхвърлени отпадъци“, обобщи за инициативата Добромир Драев от Скаутски клуб „Мадарски конник“ – Шумен.
Скаутите от клуб „Мадарски конник“ са почистили и чешмата пред пещера “Русалка“, както и пътеката по маршрута водещ към парк „Кьошковете“ и сега се надяват посетителите и туристите да пазят направеното.

Кметът на Шумен поздрави шуменските скаути

350 банички с късмети правят шуменските скаути

Скаутите с кампания в подкрепа на бежанците

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *