Слънце и сняг се редуваха в Шумен - Телевизия Шумен

Няколко годишни сезона се смениха само за половин час в Шумен. Оказа се, че синоптиците не са изненадани, защото прогнозата била характерна за неустойчивия март.
Докато слънце весело препичаше, само за секунди баба Марта се разлюти и няколко снежни виелици се изсипаха над Шумен.
Минути след това, слънцето отново се показа. Макар такава честа смяна на времето да е характерна за считания за женски месец март, шуменци останаха изненадани.
В социалните мрежи заваляха закачки за краткотрайния снеговалеж – „Искахте пролет, на ви сега… друго си беше през зимата – слънце, птички, тревички…“
И докато шуменци се чудеха на времето, синоптиците не бяха изненадани и предупреждават, че тази нощ температурите ще паднат до -4 градуса.
„Това време наистина не е необичайно за март месец, всъщност си е доста обичайно. През април понякога при студени нахлувания също не са изключени валежи от сняг. През този април обаче температурите ще бъдат около обичайните и малко по-високи. Така че, ако има валежи от дъжд и сняг, те по-скоро ще бъдат в началото на месеца, тоест в средата на следващата седмица. Вижте какъв прекрасен сняг на парцали“, каза Соня Койчева – ХМО-Шумен.
По женски капризно в последните два дни от месеца температурите ще са от -4 до 16 градуса.

Вятър с пориви над 72 км/час

Десетки сигнали за паднали дървета

Променливо време в края на март

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *