Започва пръскане срещу кърлежи в Шумен - Телевизия Шумен

От следващата седмица в община Шумен започва обработката на зелените площи срещу кърлежи. На 3 април, понеделник, при благоприятни метеорологични условия ще бъдат третирани тревните площи в Шумен.
От 4 до 7 април, включително, ще се извърши пръскане в кварталите и селата на общината. Ще бъдат обработени паркове, дворове на детски градини и социални домове. При неблагоприятни метеорологични условия третирането на площите там ще бъде направено в дните от 10 до 13 април, включително.
След великденските празници обработката на зелените площи в Шумен ще продължи. В периода от 18 април до 19 май ще се третират дворовете на детските заведения, социалните домове и централните части на града.
Обработката се извършва от специализирана фирма. Третираните площи ще бъдат обозначени с табели, на които е посочен карантинният период. От фирмата съобщават, че препаратът, който се използва, е безвреден за хора и животни, но призовават гражданите да не навлизат в пръсканите площи през следващите 24 часа като превантивна мярка.

Обработват тревните площи срещу кърлежи

Шумен се присъединява към голямото почистване

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *