Спасители на язовир „Пчелина 2“ - Телевизия Шумен

От днес до 15 септември на язовир „Пчелина 2“ край Разград е обособена зона за къпане, в която за безопасността на плуващите се грижат двама правоспособни водни спасители. Това става със заповед на кмета на Община Разград за разкриване на водноспасителен пост.
Днес бяха поставени маркерите, обозначаващи зоната за къпане и плуване – шамандури във водата, а на плажната ивица: информационна табела, знаменца, рамкиращи бреговата ивица от около 50 метра, табела за наличието на спасителен пост, както и табела със сравнителни данни за температурата на водата и на въздуха.
Преди да започне да функционира зоната за къпане е взета проба за качеството на водата, данните на РЗИ-Разград показват, че е с отлично качество.
Спасителите са с работно време от 9:30 до 17:30 ч. всеки ден. За дейността им е осигурена лодка, а за удобство на плажуващите в близост до плажната ивица има душ, както и кабинка за преобличане.

 

Първият, който провери подходяща ли е за плуване водата в язовир „Пчелина 2“ още в деня на откриването на водоспасителния пост, бе колега на двамата спасители – Светлин Младенски с 50-годишен стаж като спасител.
Община Разград призовава ползващите водоема с оглед на тяхната безопасност да спазват указанията на спасителите.

Още 4 контейнера за дрехи в Разград

Бонбони за смет в Разград

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *