Стартира 18-тото преброяване на населението - Телевизия Шумен
Стартира 18-тото преброяване на населението

18-тото преброяването на населението започна в полунощ днес. Първият етап на най-голямото статистическо изследване, стартира с преброяване по интернет. Дияна Иванова избра да се преброи онлайн още в първия ден на проучването.
„Защото преброяването е лесен и сигурен начин в настоящите условия да се преброя. Изобщо не е трудно, отнема в зависимост колко хора трябва да се преброят – между 15 и 20 минути“, разказа Дияна Иванова.
Всеки гражданин, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни електронна карта. За това са необходими само компютър, таблет или мобилен телефон, лична карта и ЕГН.
„Разбрахме, че е имало хакерска атака, която е отстранена. Малко по-трудно работи сайтът, тъй като има много голям интерес към настоящия момент. Самото преброяване по електронен път се прави много лесно. Като най-лесният начин е да влезете в сайта на НСИ и точно под заглавната част пише „Преброй се тук“ и може да влезете в линка за преброяването, като се изисква една регистрация“, обясни Светла Кръстева – началник на отдел „Статистически изследвания – Шумен“.
Заради нарастващия брой на заразени с ковид, областният управител Валентин Александров призова хората да се преброят електронно. Това ще е възможно в рамките на десет дни. От 18 септември започва вторият етап – с преброители, които ще посещават домовете и ще преброят само тези, които не са го направили сами. От полицията предупреждават възрастните и самотни хора да бъдат особено внимателни, когато допускат в домовете си непознати. И уточняват, че преброителите са задължени да се легитимират.

Започна преброяването на населението

Полицията призовава за бдителност по време на преброяването

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *