Студентска олимпиада по програмиране в Шуменския университет - Телевизия Шумен

Студенти от 10 университета участват в 36-тата Републиканска олимпиада по програмиране. Домакин тази година е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“. Състезанието ще се проведе в Деня на Шумен, а най-добрите ще бъдат наградени на официална церемония.
22 отбора от 10 български висши училища ще се състезават за престижната титла. Ежегодно турнирът събира най-талантливите в информатиката студенти. Сред участниците е и Георги Ангелов, който иска да изпробва уменията си в конкуренция.
„Ще мога да се развивам и да изпробвам нови неща, да си видя знанията спрямо другите и конкуренция“, каза студентът от Техническия университет в Габрово.
Младите програмисти бяха приветствани с добре дошли от ректора на Шуменския университет с видео обръщение.
„Пожелавам на всички участници да бъдат спокойни, мотивирани и уверени в състезанието, за да покажат уменията и способностите си“, пожела на информатиците проф. Наталия Витанова.
Състезанието ще се проведе в рамките на 5 часа във Факултета по математика и информатика на Шуменския университет. В класирането всяко висше училище ще участва с най-добре представилия се свой отбор. По време на олимпиадата 48 ученици в 12 отбора също ще се състезават, като решават задачите на студентите.

Седмицата на екран, За успехите от Републиканска студентска олимпиада по програмиране

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *