ТИР се обърна на кръговото до Индустриалния парк - Телевизия Шумен

Товарен камион се обърна на кръговото кръстовище до Индустриалния парк. Инцидентът стана вчера следобед, а през целия ден днес специализирана техника претоварва металните плоскости, разсипани по платното.
Камионът бил натоварен с покривни профили и около 16 часа шофьорът напуснал завода. При навлизане в кръговото кръстовище обаче металните плоскости натежали, обърнали ТИР-а и премазали мантинелата.
“Горе-долу сме го укрепили, вързали сме го с колани, каквото се изисква сме го направили, обаче товарът явно не са си го укрепили както трябва. Ей тия несиметрични профили не са за да ги натоварят на един камион, а трябва да се товарят на три камиона. Хубаво, че няма жертви, това е най-важното. Ако имаше някой, както са нахални тия с леките коли да минават отвсякъде, да го затисне и дотам беше работата”, каза шофьорът на камиона Велизар Парпулев.
Свидетел на произшествието станал охранителят на Индустриалния парк. Генчо Димов разказва, че такъв инцидент не е изключение.
“Много камиони са се обръщали тука. Изглежда карат с по-висока скорост и на завоя тука, и товарът като не е укрепен и белята става. Опасно е тука, денонощно има движение”, обясни Генчо Димов.
През целия ден днес разпилените метални конструкции бяха натоварени на друг камион с автокран. През това време движението се регулираше от екипи на полицията.

Камион се преобърна на АМ „Хемус“

ТИР се преобърна на АМ „Хемус”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *