Търсенето на зеле за зимнина не престава на шуменския кооперативен пазар, въпреки че сме на прага на студения сезон. Цената му обаче се задържа, обратно на очакванията тя да тръгне нагоре.
Цената на прясното зеле се задържа, но клиентите не се съобразяват с паричната му стойност, а търсят най-подходящото, което да сложат в бидона. Росица е произвеждала зеле в Сини вир и знае какво трябва да си купи.
Купувачите, които срещнахме не се притесняваха за празничната трапеза от оставащото малко време до Рождество Христово – едва месец.
Разбира се, всеки желае киселото зеле да е хрупкаво и крехко. Майсторите са категорични, че все още не е късно то да се заложи в бидона, но съдът трябва да бъде поставен в топло помещение.
Вижте повече новини във Facebook и Youtube.