Тренировъчно обучение на МВР в университета - Телевизия Шумен
полиция учение

Tренировъчно учение за решаване на криза с въоръжен мъж се проведе в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски“. Целта е да се подобри взаимодействието между отделните структурни звена в полицията и с останалите институции.
Въоръжен мъж нахлу по време на лекции в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Произвежда серия от изстрели и се опитва да открие приятелката си Виктория. Tова е част от тренировъчно учение за решаване на криза.
„Целта на практическото обучение е да подготвим полицейския състав за бърза и адекватна реакция при възникване на кризисни и напрегнати ситуации. Професионалното обучение е процес, който трябва да се подобрява непрекъснато“, каза ст. комисар Георги Гендов – директор на ОД на МВР-Шумен.
Минути след получаването на сигнала на място пристигнаха екипи на сектор „Специални тактически действия“ и различни структури на МВР. Оказва се, че стрелецът е похитил студентите.
„И ние ще проведем тактически действия по преговори, той да бъде изведен безопасно извън сградата и ако има пострадали също ще бъдат извадени, така че да минимизираме щетите колкото се може повече“, каза ст. комисар Георги Гендов.
Участие в учението взеха и 60 студенти от Шуменския университет, които час по-късно бяха успешно изведени от сградата на учебното заведение, а стрелецът беше арестуван.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *