Министърът на образованието в Шумен - Телевизия Шумен
Министърът на образованието в Шумен Галин Цоков

Министърът на образованието Галин Цоков посети Шумен. Той бе посрещнат от екипа и ученици на Основно училище „Д-р Петър Берон“, където самият той е учил.
Министърът на образованието Галин Цоков бе посрещнат в Основно училище „Д-р Петър Берон“, където и той е учил с тържество. При посещението си министърът обясни, че в следствие на предприети мерки и проекти в подкрепа на учебните заведения, 1 400 ученика от Шумен ще са на едносменен режим на обучение от следващата учебна година.
„По национални се отпускат около 6 млн. лева през следващи години за изграждане на спортни площадки, ремонти на физкултурни салони и около 4,5 милиона за доизграждане и ремонт на училищни сгради. Всъщност, ако всички тези неща се случат в следващите години, над 3 000 ученика от Шумен ще могат да минат на едносеменен режим, което също ще подобри качеството на обучение“, каза Галин Цоков.
Министър Цоков коментира и усилията за подобряване на оценките на учениците от област Шумен за по-добри резултати от зрелостните изпити и външното оценяване.
„Всъщност цялата работа през тези месеци беше насочена към това как да изравним образователните резултати към по-добрите училища. На всяко съвещание с началниците на регионалните управления говорихме за това, да се обърне специално внимание на училищата с по-ниски резултати, за да могат те да покажат или поне да повишат с малко своите резултати при следващо външно оценяване. Има допълнителни часове, които могат учениците така да работят в областта на българския език и математиката, следи се дали това се осигурява през национални програми.
Министър Цоков допълни, че в следствие на предприетите мерки се надява на по-добри резултати през тази учебна година.

Следят разпространението на коклюш в училищата

Областният управител на Шумен се срещна с министъра на образованието и науката

Конференция за предучилищното образование

Вижте повече новини във Facebook и Youtube. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *