Уникални снимки на Тодор Колев - Телевизия Шумен

Уникални фотографии от детството на актьора Тодор Колев съхранява в личния си архив Недялка Данева от Драгоево. Тя е първа братовчедка на големия актьор и въпреки напредналата си възраст пази свежи спомените си за него и рода му.
Недялка Данева е на 96 години и помни раждането на Тодор Колев, а в детството му се е грижила за него.
“41-ва година когато станах ученичка в Шуменската гимназия, аз много често ходех при лелка, защото тя беше шивачка, имаше много клиенти. Аз се занимавах с Тодор. Водех го из Градската градина, разхождах го, приказки му разказвах. И така израстна Тодор все едно пред очите ми”, разказа родственицата на големия актьор.Самата Недялка е дългогодишен директор на детската градина в Драгоево, а в свободното си време е била суфльорка в самодейния театър. Спомня си и ученическите години на големия актьор.
“Когато стана ученик – отличник! Беше обаче малко палав. В Шуменската гимназия имаше една приятелка Мария и го изключиха. Отиде в Смядовската гимназия при чичо си. Свако имаше брат там”, допълни Недялка Данева.
Спомените я връщат и във времето, когато Тодор Колев е гостувал и на сцената в читалището в Драгоево. Изпитва благодарност, че на актьора е издигнат паметник с доброволни средства и казва, че много драгоевчани са дарили за него.

Спомен за Тодор Колев

Девет години без Тодор Колев

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *