Успешен първи фестивал „Тодор Колев“ - Телевизия Шумен

Спектакълът „Първият дневник“ на режисьорите Елица Костова и Павел Емилов спечели голямата награда на комедийния фестивал „Тодор Колев“. За непрофесионални трупи призът е за постановката „Диканка“ на НАТФИЗ. Първото издание на фестивала е преминало при голям зрителски интерес, отчетоха организаторите.
„Благодаря на всички граждани за разговорите, които проведох с хора, които въобще не познавам, за филмите и постановките и тяхната гледна колко всъщност са имали нужда от подобен фестивал и да си спомним за Тодор Колев“, каза директорът на шуменския Драматично-куклен театър Илия Виделинов.
Председател на фестивалното жури беше актрисата Албена Колева, дъщеря на големия комик.
„Аз не мисля, че фестивалът е важен за него, той е важен за нас, за младите хора. Те да си спомнят за него чрез филмите от съпътстващата програма и постановките, а и да си спомним, че той беше преди всичко един много голям театрален актьор. Неговата кариера и всичко в творчеството му беше свързано най-вече с театъра“, подчерта Албена Колева.
Другите награди в конкурсната програма са за мъжка роля – Любомир Желев, Мая Новоселска за женска. Най- добър режисьор е Теди Москов, а наградата за дебют спечели Тодор Коцев. Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Шумен.

Започна комедийният театрален фестивал „Тодор Колев“

Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ – с богата програма от спектакли

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *