Стартира лятна ваканция с ОДК - Шумен - Телевизия Шумен

Разглеждане и пипане на пожарна, но после – разглеждане без пипане. Служители на сектор „Специални тактически действия“ към Областната дирекция на МВР- Шумен показаха тактическото си оборудване, помощни средства и оръжия. Следовото куче Макс, без никаква сценична треска, показа част от своите умения при задържането на опасен престъпник. С много настроение за малчуганите беше даден стартът на „Детска академия за спорт и превенция“ в Базата за отдих на Шуменското плато на Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс.
„Мисля, че ще си изкарам перфектно, и майка ми каза, че тука е много забавно, винаги има по доста деца и държат дисциплина, има обяд и е хубаво“, каза малката Михаела. Симеон, който също участва в летните занимания, допълни, че очаква с интерес игрите.
В продължение на двата летни месеца децата ще бъдат с изключително разнообразна програма на дневните занимания.
„Смятаме, че тя е необходима на децата на Шумен, защото чрез нея те ще придобият необходимите знания и практически умения за справяне в различна, динамична, несигурна среда“, заяви на старта на инициативата кметът на Шумен проф. Христо Христов.
Конкретни знания за оцеляване в природата и много други умения в градска среда децата ще придобиват не само от своите преподаватели, но и от партньорите по проекта: Противопожарната служба, Североизточно държавно предприятие, Природен парк „Шуменско плато“, Регионален исторически музей, Превантивно- информационен център, Ученическа спортна школа, ДКТ „Васил Друмев“, Държавно предприятие „Кабиюк“, Туристическо дружество “Мадарски конник“ и Областната дирекция на МВР.
„Полагаме много усилия и грижи да им покажем какво представлява полицията от една страна, и от друга – да им покажем правилата за поведение на пътя, за поведение в обществото. Още веднъж – за мен е удоволствие да открия Лятната академия и ви пожелавам успех“, каза старши комисар Георги Гендов, директор на ОД на МВР – Шумен.
Децата ще придобият нови теоретични и практически знания от различно естество, сред които и действия при земетресения, наводнения, пожари.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *