В НУ "Княз Борис I" пишат най-красиво и правилно - Телевизия Шумен

Първокласниците на НУ „Княз Борис I“ в Шумен пишат най-красиво и най-правилно по Български език. Това показаха резултатите от Областното състезание по краснопис, което се провежда за шести път в Шумен по инициатива на IIОУ д-р П. Берон“ – Шумен. Отборът от най-малките ученици на ОУ „Княз Борис I“ грабнаха първото място и една от двете първи награда в индивидуалното класиране.

 

Представители на 11 училища в областта се сътезаваха по 6 нелеки задачи. Максималният брой точки в теста беше 98. „На журито не беше никак трудно да отличи победителите, защото толкова силно представяне имаше за първи път.“ Това обави от празничната сцена, пред сградата на Общината в Деня на Шумен председателят на журито проф. Снежана Добрева от ШУ „Епископ Константин Преславски“.

В отборната надпревара на второ място се класираха първолаците от СУ „Св св. Кирил и Методий“ – гр. Смядово. На 3-то място са първокласниците от СУ „Сава Доброплодни“, само на три точки след тях четвърти са от СУ „Панайот Волов“ – Шумен, 5- то място III ОУ „Димитър Благоев“ – Шумен, 6-то място е отборът на СУ „Трайко Симеонов“.

Сред 88-те участници само с 5 точки пред останалите първото място си разделиха Кая Костадинова от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен и Весела Митева от ОУ „Княз Борис I“ – Шумен , които достигнали всички 98 точки на теста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *