Ваканция за учениците - Телевизия Шумен
По-малко ученици в община Шумен

Дните от 13 до 18 януари включително са обявени за неучебни за всички училища на територията на област Шумен. Това гласи заповедта на министъра на образованието и науката. От днес са в сила и други противоепидемични мерки.
Прагът на заболелите през последните дни в Шуменско премина границата за епидемична обстановка. Около 10% е броят на болните деца в най-голямото училище в Шумен ”Сава Доброплодни”.
„При нас броят на заболелите ученици преди коледната ваканция беше по-голям, имаше доста отсъстващи ученици. До този момент не сме имали неприсъствени дни, учебните занятия са се водили редовно, оценките на учениците са достатъчни, така че те да бъдат оформени и смятам, че тези четири дни няма да повлияят върху оформяне на срока“, категорична е Ивелина Иванова – помощник-директор СУ „Сава Доброплодни”.
От днес се спират плановите консултации на деца и бременни жени, профилактичните прегледи, свижданията в лечебните заведения и се въвежда стриктен контрол в детските градини и ясли. Ограничават се провеждането на мероприятията с масов характер.
„Ние следим ежедневно каква е епидемичната обстановка, събираме информация от практиките на общопрактикуващите лекари, които са включени в синтинелно изследване на грип. Щабът, който се проведе вчера, взе решение следващото ни заседание да бъде във вторник, 17 януари и в зависимост от епидемичната обстановка през тези дни, които следват, ще вземем решение дали да бъде издадена следваща заповед“, разясни д-р Пепа Калоянова – директор на РЗИ-Шумен.
Заболеваемостта в област Шумен към момента е 253 на 10 000 души.

Грипна ваканция за учениците

Пикът на грипа – в края на януари

Лекарства липсват, има еквиваленти

Свръхупотребата на антибиотици

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *