Вълна от съпричастност след трагедията - Телевизия Шумен
Трагедията в Турция и Сирия

Вълна от съпричастност след трагедията, сполетяла Турция и Сирия. В ход са редица дарителски кампании в подкрепа на пострадалите от земетресението. Шуменският червен кръст и Районното мюфтийство събират пари, топли дрехи, одеяла и храни, които ще бъдат изпратени към нуждаещите се.
По време на петъчната проповед в Томбул джамия се помолиха за загиналите и за пострадалите в разрушителното земетресение в Турция.
„На турски ние викаме: Аллах рахмет елесин: Бог да ги прости починалите! Голяма трагедия, не е виждано досега така“, каза Рахим Рахим.
„Чух за една баба, дето 300 лева пенсия взела и 200 лева ги дарила и за едно писмо: Аз се казвам Иван, искам да помогна, да сте живи и здрави. И някакви стотинки беше оставил. Това нещо е трогателно“, сподели Зия Фикрет.
Събраните в джамията дарения ще бъдат изпратени в понеделник. А своя кампания в помощ на пострадалите организира и общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. Хората събрали пари и купили вещи от първа необходимост.
„Да пристигнат час по-скоро и да бъдат полезни на хората там. Трагедията е огромна, ние няма как да не сме съпричастни с тази мъка. В този момент няма религия, няма етнос“, каза Донка Иванова – ОП “Паркове и обредна дейност”.
Даренията си хората ще оставят в пункта на Българския червен кръст в Шумен.

Горските с дарение за Турция и Сирия

Трагедията в Турция и Сирия

Дарение за Tурция

Съпричастност към Турция и Сирия

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *