Вълшебни ритми завладяха Нови пазар - Телевизия Шумен

Вълшебни ритми завладяха Нови пазар по време на едноименния конкурс за гайдари и инструментални състави. От името на общинското ръководство поздравителен адрес към участниците, техните ръководители, конкурсното жури и гостите отправи заместник-кметът на Общината Аян Мехмедов.
„Искам да ви припомня, че печеленето на награди е важно, но още по-важно е упорството, което проявявате е любовта към българските традиции и фолклор. Така вие щедро дарявате на публиката вашите изпълнения“, каза Аян Мехмедов.
С отличия от много конкурси са младите гайдари Нено Петров и Стоян Димитров. Възпитаниците на Националното училище по фолклорни изкуства в Котел са амбицирани да овладеят тънкостите на традиционния български инструмент.
„Първата ми гайда я поръчахме в четвърти клас, благодарение на моя баща и на моето семейство, за което съм им адски много благодарен. Просто цялото ми семейство обичаме страшно много гайда и то си е в мене, явно е писано да съм свирел на гайда“, каза Нено Петров – НУФИ „Филип Кутев“ – Котел.
„Това е джура гайда. Тя е за нашенския регион. Аз съм от град Сливен и предпочитам да слушам тракийската музика, защото все пак сме от този край и тя ме привлича най-много“, каза Стоян Димитров – НУФИ „Филип Кутев“ – Котел.
В 22-то издание на Националния конкурс за гайдари и инструментални камерни състави “Вълшебни ритми” на сцена се изявиха над 150 гайдари от цялата страна. Лауреатите в отделните възрастови групи и категории получиха награди и много аплодисменти от публиката.

Събитието е под патронажа на Министерството на културата и кмета на община Нови пазар. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Национален гайдарски конкурс „Вълшебни ритми“ в Нови пазар

Участниците в Националния конкурс Вълшебни ритми дефилираха в центъра на Нови пазар

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *