Велики Преслав отбеляза 24 май - Телевизия Шумен
велики преслав 24 май

С тържествен ритуал и изпълнения на детска вокална група започна празничното отбелязване на 24 май – ден на българската азбука, просвета и култура, който е и празник на Велики Преслав.
„На този светъл празничен ден поднасям своите искрени и сърдечни благодарности на всички, които с труда си, вдъхновението и постиженията си устояват Велики Преслав като люлка на култура и духовност. Поклон пред вас, уважаеми учители, възпитатели, самодейци и читалищни дейци“, каза Янко Йорданов, кмет на община Велики Преслав.
На тържеството бяха наградени и отличниците на випуска.
„Благодарна съм, защото това е знак на благодарност към всичкия труд, който съм положила през тези пет години. Ще следвам българска филология в Шуменския университет“, каза Моника Митева, отличник на випуска.
„Чувствам се много добре. Ще уча за полицай в Шуменския университет“, каза Синан Шакир, отличник на випуска.
За почетен гражданин на Велики Преслав бе избран отец Неделчо Чанков.
„Нямам думи да изразя благодарността си. Не знам с какво съм заслужил техните основания, с които са решили да ме удостоят. Благодаря и на Бога!“, каза отец Неделчо Чанков.
Носител на общинската награда „Златен век“ стана читалище „Развитие“ за неговата просвещенска дейност и по повод 150 – та годишнина от основаването му.
„Искрено благодаря на всички, които решиха и наградиха читалището. Тази награда е за всички: администрацията, работещите в него и най-вече за ръководителите и самодейците без чиято дейност нашата работа се обезсмисля“, каза Емил Енчев, председател на НЧ „Развитие“.
Тържеството завърши с изпълнения на детски читалищни състави.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *