ВиК приключва ремонта на аварията тази вечер - Телевизия Шумен
Екипи на ВиК работят по тежката авария

Шумен отново остана без вода. Причината – авария на довеждащия водопровод, която възникна в сутрешните часове. И към момента екипи на ВиК работят по отстраняване на проблема, а прогнозата е ремонтът да приключи до часове в рамките на днешния ден.
Водопроводът аварира около 7 часа тази сутрин след токов удар в Помпена станция 1300. Той предизвика хидравличен удар, който пръсна съоръжението в участъка, минаващ през коритото на река Камчия.
„Тъй като мястото е труднодостъпно ще трябва да се наеме специализирана техника – верижен багер. Също да почне да се понасипва мястото на аварията да може да се засуши“, каза Антон Стефанов – гл. инженер на ВиК-Шумен.
След като мястото беше насипано с фракция и реката беше отклонена, започна изпомпване на водата, за да се разкрие аварията и да се прецени колко тежка е тя. През лятото на 2022 г. беше станала подобна авария в същия район, като тогава отстраняването й отне около 24 часа.
„Бяхме приключили към 22 часа вечерта заварките. Тъй, че се очаква сутринта, евентуално, да пуснем вода“, каза Антон Стефанов.
Тепърва ще се решава дали ВиК ще предяви претенции към Енерго Про заради тежката повреда вследствие на токовия удар.

Спират водата заради голяма ВиК авария

5 млн. лева санкция за ВиК-Шумен

Новият довеждащ водопровод е на финала

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *